Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право да добијат и споделат информации, доколку информациите не им наштетуваат ним или на други."
Член 13, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

Open Calls

ЈАВЕН ПОВИК: КОАЛИЦИЈА СЕГА ИМА ПОТРЕБА ОД ПРАКТИКАНТ

 • PDF
 • Print
 • E-mail

     

Коалиција на младински организации СЕГА објавува

ЈАВЕН ПОВИК за практиканство

Согласно со активните мерки од оперативниот план за вработување на Владата на Република Македонија во проектот “Поддршка за вработување на млади лица, долгорочно невработени и жени” кој е имплементиран од АВРМ, во Поткомпонента 1.1 “Практиканство како поддршка за вработување на млади лица до 29 години”, Коалиција на младински организации СЕГА објавува повик за едно место за практиканство за времетраење од 3 месеци:

Работна позиција:

 • Помошник на ЕВС* координатор

Придобивки од практиканството за кандидатот:

 • Месечен надомест за практиканство во износ од 6.261,00 денари, со вклучено осигурување во случај на несреќа при работа и персонален данок на доход

Практикантот ќе се стекне со следните знаења и вештини:

 • Подобрување на комуникациски вештини
 • Подобрување на англискиот јазик (говорни и пишани вештини)
 • Подобрување на компјутерски вештини
 • Раководење со техничка опрема

Потребни квалификации:

 • Млади евидентирани невработени лица до 29 години, активни баратели на работа, кои претходно немаат работно искуство односно претходно немаат засновано работен однос, и кои досега немаат учествувано во програмата за практиканство
 • Минимум средно образование
 • Познавање на англиски јазик (напредно ниво) и компјутери
 • Напредни компјутерски вештини (дизајн, веб, социјални мрежи) ќе се сметаат за предност

Задачи и одговорности на практикантот:

Координација на ЕВС волонтери:

 • Да ги запознае волонтерите со културата, традицијата, начините на живот во Македонија; 
 • Да организира дневни состаноци за планирање на работата на волонтерите;
 • Помош и поддршка во реализацијата на активностите на волонтерите;
 • Административна и техничка поддршка за време на престојот на волонтерите;
 • Да го следи личниот и професионален развој на волонтерите;
 • Редовно да контактира со ЕВС координаторот;
 • Подготовка на дневни извештаи и доставување до ЕВС координаторот;
 • Минимум еднаш неделно да остварува индивидуални неформални средби со волонтерот за негова поддршка 

 

Поддршка на работата на Младинскиот Информативен и Советодавен Центар ИНФО СЕГА:

 • Поддршка во спроведување на активности на локално ниво
 • Прибирање на информации корисни за младите луѓе од општина Прилеп
 • Помош во пишување на месечни извештаи  

Опционално (во зависност од способностите):

 • Дизајн на публикации, флаери и брошури
 • Администрирање на веб страни
 • Унапредување на примената на социјалните мрежи во информирање на младите.

Начин на аплицирање:

Сите заинтересирани кандидати за практиканти може да аплицираат најдоцна до 10.07.2017 (понеделник), до 12:00 часот преку испраќање на свое CVи мотивационо писмо на е-маилот:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it со назнака: APLIKACIJA ZA PRAKTIKANTSTVO.

*ЕВС - Европски Волонтерски Сервис

Last Updated on Tuesday, 11 July 2017 11:57

 

ЈАВЕН ПОВИК: КОАЛИЦИЈА СЕГА ИМА ПОТРЕБА ОД ДВАЈЦА ПРАКТИКАНТИ

 • PDF
 • Print
 • E-mail

Согласно со активните мерки од оперативниот план за вработување на Владата на Република Македонија во проектот “Поддршка за вработување на млади лица, долгорочно невработени и жени” кој е имплементиран од АВРМ, во Потомпонента 1.1 Практиканство како поддршка за вработување на млади лица до 29 години, Коалиција на младински организации СЕГА објавува повик за две места за практиканство за времетраење од 3 месеци:

Коалиција на младински организации СЕГА објавува

ЈАВЕН ПОВИК за практиканство

Работна позиција: Помошник на ЕВС* Координатор
Број на извршители: 2 практиканти
Времетраење на ангажманот за практикантство: 3 месеци
Месечен надомест за практиканство: 6.261,00 денари, со вклучено осигурување во случај на несреќа при работа и персонален данок на доход
Краен рок за аплицирање: 24.02.2017
Потребна документација: CV и мотивационо писмо
Адреса за аплицирање: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Назнака: APLIKACIJA ZA PRAKTIKANTSTVO
Потребни квалификации:
 • Млади евидентирани невработени лица до 29 години, активни баратели на работа, кои претходно немаат работно искуство односно претходно немаат засновано работен однос, и кои досега немаат учествувано во програмата за практиканство
 • Минимум средно образование
 • Познавање на англиски јазик (напредно ниво) и компјутери
 • Напредни компјутерски вештини (дизајн, веб, социјални мрежи) ќе се сметаат за предност
Практикантот ќе се стекне со следните знаења и вештини:
 • Подобрување на комуникациски вештини
 • Подобрување на англискиот јазик (говорни и пишани вештини)
 • Подобрување на компјутерски вештини
 • Раководење со техничка опрема

 

Задачи и одговорности на практикантот:
Координација на ЕВС волонтери:
 • Да ги запознае волонтерите со културата, традицијата, начините на живот во Македонија; 
 • Да организира дневни состаноци за планирање на работата на волонтерите;
 • Помош и поддршка во реализацијата на активностите на волонтерите;
 • Административна и техничка поддршка за време на престојот на волонтерите;
 • Да го следи личниот и професионален развој на волонтерите;
 • Редовно да контактира со ЕВС координаторот;
 • Подготовка на дневни извештаи и доставување до ЕВС координаторот;
 • Минимум еднаш неделно да остварува индивидуални неформални средби со волонтерот за негова поддршка.
Поддршка на работата на Младинскиот Информативен и Советодавен Центар ИНФО СЕГА:
 • Поддршка во спроведување на активности на локално ниво
 • Прибирање на информации корисни за младите луѓе од општина Прилеп
 • Помош во пишување на месечни извештаи  
Опционално (во зависност од способностите):
 • Дизајн на публикации, флаери и брошури
 • Администрирање на веб страни
 • Унапредување на примената на социјалните мрежи во информирање на младите.

 

* ЕВС - Европски Волонтерски Сервис. 

Last Updated on Wednesday, 15 February 2017 13:28

 

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО КОАЛИЦИЈА СЕГА

 • PDF
 • Print
 • E-mail

 

Коалиција на младински организации СЕГА објавува

ЈАВЕН ПОВИК за вработување

Работна Позиција: Асистент на програма

Коалиција на младински организации СЕГА има потреба од ангажирање на лице за работна позиција во Прилеп: Асистент на програма на определено време. 

Потребните квалификации и искуства за работната позиција Асистент на програма вклучуваат:

 • Диплома за завршено високо образование (се охрабруваат да аплицираат апсолвенти)
 • Активно користење на MS Office
 • Одлични комуникациски вештини
 • Способност и искуство за раководење со проекти
 • Чувство на одговорност во извршувањето на поставените задачи
 • Креативност во пристапот, иницијативност и способност за работа во тим
 • Одлично познавање и употреба на англискиот јазик (говор и пишување)
 • Предност ќе имаат кандидати со претходно работно искуство во здруженија на граѓани и фондации

Заинтересираните кандидати треба да достават:

-           мотивационо писмо

-           кратка биографија (вклучително и фотографија)

Целосната документација да се достави најдоцна до 02 ноември 2016 година на  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , или на адреса ул. Цар Самоил бр. 5 Прилеп, (матично, прв спрат - до Средното економско училиште).

Селектираните кандидати кои ги исполнуваат условите ќе бидат повикани на интервју во рок од седум дена од завршувањето на огласот.

Дополнителни информации на телефон 048 429 390, или на е-маил  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Last Updated on Tuesday, 25 October 2016 10:57

 

Јавен повик за практиканство во ИНФО СЕГА Прилеп

 • PDF
 • Print
 • E-mail

Коалиција на младински организации СЕГА објавува

ЈАВЕН ПОВИК за практиканство

 

Работна позиција: Помошник на раководител во Младински Информативен Центар

Општи информации

 • Времетраење на ангажманот за практикантство: 3 месеци
 • Придобивки од практиканството за кандидатот:
 • Месечен надомест за практиканство во износ од 6.248,00 денари, со вклучено осигурување во случај на несреќа при работа и персонален данок на доход

 

Практикантот ќе се стекне со следните знаења и вештини:

 • Подобрување на комуникациски вештини
 • Подобрување на англискиот јазик (говорни и пишани вештини)
 • Подобрување на компјутерски вештини
 • Раководење со техничка опрема

 

Потребни квалификации:

 • Млади евидентирани невработени лица до 29 години, активни баратели на работа, кои претходно немаат работно искуство односно претходно немаат засновано работен однос, и кои досега немаат учествувано во програмата за практиканство
 • Минимум средно образование
 • Познавање на англиски јазик (напредно ниво) и компјутери

 

Задачи и одговорности на практикантот:

 • Поддршка во спроведување на активности на локално ниво
 • Прибирање на информации корисни за младите луѓе од општина Прилеп
 • Координација на ЕВС волонтери
 • Помош во пишување на месечни извештаи   

 

Начин на аплицирање:

Сите заинтересирани кандидати за практиканти може да аплицираат најдоцна до 15.08.2016 преку испраќање на свое CV на е-маилот:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Last Updated on Wednesday, 15 February 2017 11:59

 

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН АСИСТЕНТ ВО КОАЛИЦИЈА СЕГА

 • PDF
 • Print
 • E-mail


Коалиција на младински организации СЕГА има потреба од ангажирање на лице за работна позиција во Прилеп: Административен асистент на определено време.

Потребните квалификации и искуства за работната позиција Административен асистент вклучуваат:

 • Диплома за завршено високо образование;
 • Одлично познавање и употреба на англискиот јазик (говор и пишување);
 • Активно користење на MS Office;
 • Одлични комуникациски вештини;
 • Чувство на одговорност во извршувањето на поставените задачи;
 • Креативност, самоиницијативност и способност за работа во тим;

Главни одговорности:

 • Водење на административното работење на канцеларијата вклучително и архивско работење;
 • Превод на документација од Англиски на Македонски и обратно;
 • Комуникација и координација со организации членки на Коалиција СЕГА и меѓународни организации;
 • Логистичка поддршка на секојдневната работа во канцеларија.

Заинтересираните кандидати треба да достават:

 1. Мотивационо писмо
 2. Кратка биографија (вклучително и фотографија)

Кандидатите кои доставиле непотполна документација нема да бидат земени во предвид.

Предност имаат кандидатите кои имаат завршен факултет за англиски јазик, судски преведувачи како и искуство во граѓански организации во пишување и спроведување на проекти и активности.

Целосната документација потребно е да се достави најдоцна до 30 септември 2015 година на адреса ул. Цар Самоил бр. 5 Прилеп, (матично, прв кат - до Средното економско училиште) или по е-маил:   This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  со назнака „Апликација за административен асистент“. 

Само селектираните кандидати кои ги исполнуваат условите ќе бидат контактирани и повикани на интервју.

Доколку Ви се потребни дополнителни информации обратете се на телефон 048 429 390 или на е-маил:   This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   

 

Page 1 of 9

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Poll

Do you agree that the Governmental active employment measures will increase youth employment in Macedonia?
 

SEGA in media broadcasting

The Coalition of youth organization SEGA is:

member
organization at:

cooperating
organization of:

associate member
organization of
:

 

Calendar of SEGA's Activities

January 2019 February 2019 March 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28