Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право да кажат што мислат. Кога возрасните носат одлуки кои ги засегаат, децата имаат право нивните мислења да се земаат предвид."
Член 12, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

SEGA Activities 2007

„МЛАДИТЕ ВО ЗАШТИТА НА ЈАВНИОТ ИНТЕРЕС“

 • PDF
 • Print
 • E-mail

Проект на Коалицијата СЕГА за поддршка и јакнење на младинскиот сектор во Источниот дел на Р. Македонија

Коалицијата на младински организации „СЕГА“, со поддршка од NED – National Endowment for Democracy, во следните седум месеци ќе го реализира проектот „Младите во заштита на јавниот интерес“ со цел да ги зајакне капацитетите на младите и младинските организации во источна Макединија и да го охрабри вклучувањето на младите во решавање на локални и регионални проблеми и прашања коишто нив ги засегаат.

 

Last Updated on Thursday, 03 March 2011 18:21

Read more...

 

Извештај од конференција

 • PDF
 • Print
 • E-mail

Младинска Конференција за утвдрдување на приоритетните акции за имплементација на Националаната стартегија за млади на Република Македонија

Со цел да се одредат приоритетните акции за имплементација на Националната Стратегија за млади и да се предложат членови на Националниот Управувачки Комитет на 26.09.2007 година беше организирана Младинска Конференција за утврдување на приоритетните акции за имплементација на НСМ во хотел Континентал Скопје од 10.00-18.00 часот.

Преземи го целиот извештај

Last Updated on Thursday, 03 March 2011 18:22

Read more...

 

ПОВИК ЗА АПЛИКАЦИИ

 • PDF
 • Print
 • E-mail

Интегрирање на родова перспектива во младинска политика Овој проект го имплементира Коалицијата на Младински Организации СЕГА заедно со Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија. Проектот е финансиран од УНИФЕМ, Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија и Коалицијата на младински организации СЕГА.

Преземи апликација (DOC - 454 kb)

Last Updated on Thursday, 03 March 2011 18:22

Read more...

 

ИЗВЕШТАЈ ОД ИСТРАЖУВАЊЕ

 • PDF
 • Print
 • E-mail

ИЗВЕШТАЈ ОД ИСТРАЖУВАЊЕТО
ЗА ПОЗНАВАЊЕТО НА МЛАДИТЕ СО НСМ И КОАЛИЦИЈАТА СЕГА

Коалицијата на младински организации СЕГА е организација која ја сочинуваат 17 полноправни и 10 придружни организации-членки. Членките на коалицијата се од различна географска и етничка позадина. Коалицијата на младински организации “СЕГА“ неформално е формирана на 20 Јануари 2004 год. а на 27 септември 2004 година е донесена одлука за формално регистрирање на Коалицијата како здружение на граѓани.

СЕГА е одржлива и развиена младинска фондација која делува на локално, национално и регионално ниво, долгорочен и сериозен партнер во имплементацијата на младински програми заедно со младите, НВО-и, државните институции и бизнис секторот. Таа континуарно работи на застапување и лобирање на младинската политика на Р.М, ги поврзува и јакне младите со цел подобрување на нивната општа состојба.


Преземи го целосниот Извештај од истражувањето (PDF - 538 kb)

Last Updated on Thursday, 03 March 2011 18:22

 

Означен почетокот на проект

 • PDF
 • Print
 • E-mail

PressВрз основа на Стратешкиот План на Коалицијата СЕГА, стратешка определба I, Воспоставување на Стратешко Партнерство со Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија, Коалицијата СЕГА изготви проект со кој ќе се делува во процесите на започнување со имплементација на Националната стратегија за млади на Република Македонија. За таа цел на 05.07.2007 год. се потпиша Меморандум за Соработка со Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија за воспоставување на стратешко партнерство при изготвување на Акционен План за Имплементација на Националаната Стратегија за Млади на Република Македонија.

Last Updated on Thursday, 03 March 2011 18:23

Read more...

 

Page 1 of 4

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Poll

Do you agree that the Governmental active employment measures will increase youth employment in Macedonia?
 

SEGA in media broadcasting

The Coalition of youth organization SEGA is:

member
organization at:

cooperating
organization of:

associate member
organization of
:

 

Calendar of SEGA's Activities

January 2019 February 2019 March 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28