Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право да добијат и споделат информации, доколку информациите не им наштетуваат ним или на други."
Член 13, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

За Кампањата

SEGA ENCOURAGES YOUNG PEOPLE TO GET OUT AND VOTE

  • PDF
  • Print
  • E-mail

The Coalition of youth organizations SEGA is finishing the implementation of the campaign “Vote! Be Heard!”. INFO Days were organized within this campaign in Kumanovo, Skopje, Ohrid, Kavadarci, Prilep, Tetovo and Shtip. On the 21 and 22 March INFO Days will be organized in Strumica as well. At these events motivation leaflets were disseminated to encourage young voters for the upcoming local elections on the 24 March. Video clip was prepared for the needs of the campaign which is broadcasted on national TV stations: MTV 1 and MTV 2 (national public media services), and ALFA TV. Also, the video clip under the motto: “Vote! Be heard!” is broadcasted by various local TV stations all over Macedonia, such as: TV Nova – Kumanovo, TV Vizija – Prilep, TVM – Ohrid, TV Kiss – Tetovo, TV Vis – Strumica, TV Boem – Kicevo. We expect the campaign have a positive influence on the young voters turnout on the elections. 

   

   

   

  

 

Кампања: „Гласај! Нека те слушнат!“

  • PDF
  • Print
  • E-mail

Во период од 01 октомври 2012 – 31 март 2013 година Коалиција на младински организации СЕГА го спроведува проектот „Поттикнување на младинското учество во политичките процеси“. Проектот е поддржан од Националниот Фонда за Демократија (National Endowment for Democracy). Со овој проект СЕГА ги промовира демократските вредности и работи на поттикнување на младинското учество на претстојните локални избори во март 2013.
На 27 февруари 2013 година Коалиција СЕГА лансираше Кампања за мотивација на младите гласачи да учествуваат на претстојните локални избори под мотото „Гласај! Нека те слушнат!“. За потребите на кампањата беше дизајниран креативен видео спот кој ќе биде емитуван на национални и локални медиуми како и на социјалните мрежи. Во рамките на кампањата ќе се реализираат и радио емисии со етаблирани личности од општествениот живот.
СЕГА подготви флаери за мотивација на млади гласачи кои ќе бидат споделени на млади луѓе во 8 градови во Македонија (Прилеп, Куманово, Скопје, Тетово, Охрид, Струмица, Штип и Кавадарци), преку локалните партнер организации во проектот.

Last Updated on Thursday, 24 July 2014 11:59

 

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Poll

Do you agree that the Governmental active employment measures will increase youth employment in Macedonia?
 

The Coalition of youth organization SEGA is:

member
organization at:

cooperating
organization of:

associate member
organization of
:

 

Calendar of SEGA's Activities

January 2019 February 2019 March 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28