Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право да добијат и споделат информации, доколку информациите не им наштетуваат ним или на други."
Член 13, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

Национална работилница за креирање на Позициски документ со препораки за интеграција на НЕЕТ групата на млади

  • PDF
  • Print
  • E-mail

Во периодот од 14 - 17 ноември 2018 година, во хотел Бисер, Струга се реализира Национална работилница за креирање на Позициски документ со препораки за подобра интеграција на НЕЕТ групата на млади.

На оваа работилница учество зедоа вкупно 45 учесници (млади на возраст од 18 – 29 години и донесувачи на одлуки на возраст од 25 – 50 години). Овој настан е креиран со цел да се воспостави комуникација помеѓу младите и донесувачите на одлуки со цел подобрување на интеграцијата на младите кои спаѓаат во НЕЕТ. На истиот, преку метод на структурен дијалог, во работни групи на три различни теми, се креираа препораки за подобра интеграција на НЕЕТ групата на млади во процесот на образование, вработување како и во процесот на обука и доквалификација.

Како краен резултат на проектот е „Позициски документ со препораки за подобра интеграција на НЕЕТ групата на млади“. 

Настанот е дел од проектот „Интеграција на НЕЕТ групата на млади“, поддржан од Национална агенција за Европски образовни програми и мобилност, во рамките на програмата Еразмус+, Клучна Акција 3, Структурен дијалог. 

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Poll

Do you agree that the Governmental active employment measures will increase youth employment in Macedonia?
 

The Coalition of youth organization SEGA is:

member
organization at:

cooperating
organization of:

associate member
organization of
:

 

Calendar of SEGA's Activities

January 2019 February 2019 March 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28