Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право да кажат што мислат. Кога возрасните носат одлуки кои ги засегаат, децата имаат право нивните мислења да се земаат предвид."
Член 12, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

ТРИЕСЕТ МЛАДИ УЧЕСНИЦИ ОД МАКЕДОНИЈА ВО МОМЕНТОВ УЧЕСТВУВААТ НА МЛАДИНСКИ КАМП ВО ТИРАНА, АЛБАНИЈА

  • PDF
  • Print
  • E-mail

 

Во периодот од 08.11.2018 – 10.11.2018 се реализира Младински Камп за помирување и соработка во земјите на Западниот Балкан (Youth Start Up camp for Reconciliation and Cooperation in the Western Balkans). На настанот учествуваат 90 млади (30 млади од Македонија, 30 млади од Косово и 30 млади од Албанија).

Младите учесници на Кампот преку оваа иницијатива ќе ги откријат соседските земји, традиции и култури преку неформално учење и  ќе развијат креативно размислување, ќе научат како да измислат нови начини за решавање на проблемите - да размислуваат "outside the box" - да се разберат меѓусебно, да направат нови пријатели и да се забавуваат!

Младинскиот камп е дел од прокетот “Youth Start Up for Reconciliation and Cooperation in the Western Balkans” кој го спроведува Коалиција на младински организации СЕГА во Македонија заедно со Women’s Network Equality in Decision Making од Албанија и ZANA NGO од Косово. Проектот има за цел да го олесни создавањето на интер-акционен простор за млади луѓе меѓу 15-29 години да ја зајакнат соработката преку know-how, вмрежување и активно учество.

 

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Poll

Do you agree that the Governmental active employment measures will increase youth employment in Macedonia?
 

The Coalition of youth organization SEGA is:

member
organization at:

cooperating
organization of:

associate member
organization of
:

 

Calendar of SEGA's Activities

January 2019 February 2019 March 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28