Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право да мислат и да веруваат во што сакаат, и да ја практикуваат својата вероисповест, доколку со тоа не спречуваат други луѓе да ги уживаат своите права. Родителите треба да им даваат насоки на своите деца по овие прашања."
Член 14, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА НАЦИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА ЗА КРЕИРАЊЕ НА ПОЗИЦИСКИ ДОКУМЕНТ СО ПРЕПОРАКИ ЗА ПОДОБРА ИНТЕГРАЦИЈА НА НЕЕТ ГРУПАТА НА МЛАДИ

  • PDF
  • Print
  • E-mail

 

Коалиција на младински организации СЕГА го спроведува проектот „Интеграција на НЕЕТ групата на млади“. Проектот се спроведува со поддршка од Национална Агенција за европски образовни програми и мобилност, преку програмата Еразмус+ Клучна Акција 3 (Структурен дијалог).

Целта на овој проект е подобрена интеграција на НЕЕТ групата на млади преку зголемена соработка на младинскиот сектор со различни институции на национално и локално ниво. Пристапот кој го предлагаме е стекнување на подобро разбирање на НЕЕТ групата на млади од страна на институциите и младинскиот сектор на национално и локално ниво. За таа цел Коалиција СЕГА објавува повик за учество на Национална работилница за креирање на Позициски документ со препораки за подобра интеграција на НЕЕТ групата на млади. Работилницата ќе се одржи во периодот од 14 – 17 ноември 2018 година во хотел Бисер, во Струга. За учество на овој настан ќе бидат селектирани млади и донесувачи на одлуки од релевантни институции во Р. Македонија. 

Се покануваат сите заинтересирани млади (претставници од средношколски, студентски и младински организации, млади волонтери, невработени млади, млади кои  спаѓаат во категоријата НЕЕТ) да ја пополнат апликацијата за учество на Националната работилница на следниот линк

Краен Рок за доставување на апликации е 01.11.2018 година.

Last Updated on Tuesday, 09 October 2018 11:43

 

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Poll

Do you agree that the Governmental active employment measures will increase youth employment in Macedonia?
 

The Coalition of youth organization SEGA is:

member
organization at:

cooperating
organization of:

associate member
organization of
:

 

Calendar of SEGA's Activities

January 2019 February 2019 March 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28