Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"На децата со било каков вид на пречки во развојот треба да им се пружи посебна грижа и подршка за да можат да водат независен живот."
Член 23, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

ПРЕТСТАВНИЦИ НА МЛАДИНСКИ И ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ СЕ ОБУЧУВААТ ЗА ПРИМЕНА НА МЕТОДОТ НА СТРУКТУРЕН ДИЈАЛОГ

  • PDF
  • Print
  • E-mail

Во периодот од 05 – 07 октомври 2018, во хотел Амбиент, Струга се реализира обука за Структурен дијалог и подготовка на позициски документи. На обуката учество зедоа претставници на младински и граѓански организации кои делуваат на територијата на општина Гази Баба. Обуката се реализира во насока на унапредување на функционирањето на граѓанските организации согласно европските искуства и практики. Структурниот дијалог е инструмент преку кој се обезбедува дека мислењето на младите луѓе се земени во предвид, при дефинирањето на политиките поврзани со младите во рамките на ЕУ. Структурниот дијалог цели кон создавање на еднакви можности за младите луѓе во образованието и на пазарот на труд, како и кон промоција на активното граѓанство, социјалната вклученост и солидарноста меѓу младите луѓе.

Оваа обука е дел од активностите на проектот „Оспособување на младинските и граѓанските организации за примена на методот на структурен дијалог“ со поддршка на општина Гази Баба.

Last Updated on Tuesday, 09 October 2018 10:07

 

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Poll

Do you agree that the Governmental active employment measures will increase youth employment in Macedonia?
 

The Coalition of youth organization SEGA is:

member
organization at:

cooperating
organization of:

associate member
organization of
:

 

Calendar of SEGA's Activities

January 2019 February 2019 March 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28